Waslijnproject

Exclusieve aanbieding voor Museumkaarthouders!

Waslijnproject 2018

Van 9 juni t/m 23 september 2018 is er in het Noord-Veluws Museum de tentoonstelling ‘Meester-leerling 50 jaar Vrije Academie Nunspeet’ met een overzicht van werk van de docenten die in de afgelopen 50 jaar op dit kunstinstituut les hebben gegeven.
Gedurende de tentoonstellingsperiode kunt u tot en met 28 augustus 2018 meedoen met het ‘Waslijnproject’. U wordt uitgedaagd uw artistieke kwaliteiten te tonen door niet helemaal voltooide schilderijen van cursisten in het tekenlokaal van de Vrije Academie af te maken. De schilderijen hangen daar aan een waslijn, vandaar ‘waslijnproject’. Lees meer over dit project.
U mag zelf een schilderij uitzoeken en afmaken. Alle noodzakelijke materialen om te schilderen zijn aanwezig. Let op: deze actie loopt zo lang de voorraad schilderijen strekt! Er kan in de naburige academie worden geschilderd tussen 11 en 16 uur (behalve op zondagmorgen en maandag).
Een professionele jury bestaande uit Michel van Maarseveen (algemeen directeur Paleis Het Loo, Jan Rudolph de Lorm (museumdirecteur Singer Laren) en Jolanda Drion (senior producer van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch), gaan de werken aan het eind van de tentoonstellingsperiode beoordelen, waarna op vrijdag 12 oktober 2018 om 15.00 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

De prijzen:
1e prijs: Een reischeque t.w.v. € 500,00
2e prijs: 2 overnachtingen in Landgoedhotel Villa Vennendal Nunspeet met ontbijt en diner
3e prijs: Een gratis jaarabonnement op Museumtijdschrift

Lees meer over de expositie Meester-Leerling. 50 jaar vrije Academie Nunspeet.

Noord-Veluws Museum Vrije Academie Nunspeet