Museumwinkel

Noord-Veluws Museum WinkelIn de museumwinkel van het Noord-Veluws Museum tref u een brede collectie kunstboeken aan, een grote variatie aan kunstkaarten, posters, notitieboekjes, boek- en koelkastmagneten en Veluwse streekproducten.

Als u op zoek bent naar een mooi cadeau voor iemand of gewoon voor uzelf, kom dan eens een kijkje nemen. De winkel is recent weer verrijkt met aantrekkelijke artikelen en biedt een divers aanbod producten die te maken hebben met onze tentoonstellingen.

Onze museumwinkel is ook toegankelijk voor niet museumbezoekers!

 

 

 Bestel uw exemplaar van het boek ‘Vermoorde kunst – werk van vermoorde joodse kunstenaars’

Een rijk geïllustreerde gebonden uitgave onder de titel ‘Vermoorde kunst – werk van vermoorde joodse kun­stenaars’. Met artikelen van oud-conservator van het Joods Historisch Museum, rabbijn Edward van Voolen en Linda Horn, auteur van de dubbelmonografie over Else Berg en Mommie Schwarz.
De publicatie is uitgegeven bij Van Spijk Art Books. En voor € 17,50 plus € 4,50 verzendkosten te bestellen via de website.

Vul onderstaand formulier in en u ontvangt via de RABO Bank een betaalverzoek. Nadat u de betaling heeft verzorgd, verstuurt het Noord-Veluws Museum het boek naar het door u opgegeven adres.

Bestel aantal exemplaren ‘Vermoorde kunst – werk van vermoorde joodse kunstenaars’:


Recensie in het Reformatorisch Dagblad over de uitgave ‘Nunspeet schildersdorp’
Boek Pictura Veluvensis


Ter gelegenheid van de tentoonstelling: Pictura Veluvensis – Het Veluwse landschap in beeld, is het gelijknamige boek verschenen. Dit boek is verkrijgbaar in de Museumwinkel van het museum.

Prijs € 7.50

 

 

 

 Noord-Veluws Museum 5 jaar
Luxe kaartenmapjes


Arthur Briët Museumwinkel Noord-Veluws Museum Museumwinkel Noord-Veluws Museum Museumwinkel Noord-Veluws Museum

 

 

 

 

 

 

 

De bij Bekking & Blitz uitgegeven luxe kaartenmapjes, inclusief 10 kaarten en enveloppen, met fraaie afbeeldingen van onze eigen Noord-Veluwse schilders Arthur Briët, Jan van Vuuren, Chris ten Bruggen Kate, Jos Lussenburg en Ben Viegers, zijn in de museumwinkel te koop voor slechts € 8,99.

 

 Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe


Boek over Arthur Briët
Bij de tentoonstelling Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe, verscheen van Van Spijk Art Books een monografie over Arthur Briët, geschreven door Williëtte Wolters-Groeneveld.

Het boek is voor € 29,95 verkrijgbaar in de museumwinkel.

 

 

 

 Meester-Leerling. 50 jaar Vrije Academie Nunspeet


Meester-Leerling boekSpeciaal bij de jubileumtentoonstelling verschijnt een boeiende en rijk geïllustreerde publicatie Meester-Leerling. 50 jaar Vrije Academie Nunspeet (Uitgeverij Nunspeet)

Het boek is in de Museumwinkel verkrijgbaar voor € 19,95Brochure Jos Lussenburg


Jos Lussenburg
Bij de tentoonstelling Jos Lussenburg – markant palet heeft het Noord-Veluws Museum de gelijknamige tentoonstellingsbrochure uitgebracht.
Het boekje is rijk geïllustreerd met schilderijen van Jos Lussenburg.
Prijs € 4,50.

 

 

 

 Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionist;


Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionistBij de tentoonstelling Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionist, heeft het Noord-Veluws Museum een tentoonstellingsbrochure uitgebracht.
Het boekje is rijk geïllustreerd met schilderijen van Jaap Hiddink.
Prijs € 4,50.

Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionistTentoonstelling Jan van Vuuren


Jan van VuurenTer gelegenheid van de tentoonstelling over Jan van Vuuren is in juni 2016 de tentoonstellingsbrochure Jan van Vuuren en de Veluwe uitgebracht in een eigen uitgave van het Noord-Veluws Museum.

Het boekje is rijk geïllustreerd met Veluwse schilderijen van Jan van Vuuren en is geschreven door Williëtte Wolters-Groeneveld. De brochure geeft kort de inhoud van de tentoonstelling weer en is een handzame en prettige herinnering.
Prijs € 4,50.

 

 Jan van Vuuren in perspectief


Jan van Vuuren in perspectief  De tentoonstelling van het werk van Jan van Vuuren wordt vergezeld van een nieuwe monografie over Van Vuuren getiteld ‘Jan van Vuuren in perspectief’. In deze uitgave zijn de afbeeldingen te vinden van de op de expositie getoonde werken, naast een beschrijving van zijn leven en werk. Auteur: Williëtte Wolters-Groeneveld. Uitgeverij Van Spijk-Rekafa. Door financiële steun van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet, het Rabofonds Noord Veluwe en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland is deze publicatie mede mogelijk gemaakt.Prijs: € 29.50.Postzegels Noord-Veluws Museum


Postzegels Noord-Veluws MuseumNieuw in het assortiment van de museumwinkel:

Eigen postzegels met de afbeelding van Jan van Vuuren’s Zoomhuisje er op afgedrukt.

Per velletje van 10 zegels te koop voor € 11.50.Stil, Leven en werk Chris ten Bruggen Kate


Chris ten Bruggen KateHet boek STIL, Leven en werk van Chris ten Bruggen Kate (1920-2003) is in 2013 verschenen naar aanleiding van de tentoonstelling in het Museum Elburg en het Voerman Museum Hattem.
Naast een selectie uit zijn omvangrijke oeuvre bevat dit boek een biografische schets, een kunsthistorische beschouwing en opgetekende ervaringen van collega’s en vrienden.
Het rijk geïllustreerde boek met teksten van Aart Vierhout, Margaretha Coornstra en Linda Trip is voor € 24,95 te koop in de museumwinkel.

 

 Ben Viegers, Van Den Haag naar Nunspeet


Kleine Viegers
Ter gelegenheid van de verlenging van de openingstentoonstelling over Ben Viegers is in april 2015 het boekje over Ben Viegers ‘Van Den Haag naar Nunspeet’ uitgebracht in een eigen uitgave van het Noord-Veluws Museum. Het mooi geïllustreerde boekje, geschreven en samengesteld door Williëtte Wolters-Groeneveld en conservator Margot Jongedijk, verhaalt in kort bestek de inhoud van de tentoonstelling en is een handzame en prettige herinnering.
Prijs € 4,50.

 Door de ogen van Ben Viegers


Door de ogen van Ben Viegers

Het boek ‘Door de ogen van Ben Viegers’ wordt u nog steeds van harte aanbevolen. Het is geschreven door Williëtte Wolters-Groeneveld uit Hulshorst en mede samengesteld door Klaas Mollema uit Ermelo. Alle in 2015 tentoongestelde werken van Ben Viegers zijn in dit boek opgenomen.
Voor € 29,50 is het boek in de museumwinkel te koop. Met dit fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde boek heeft u een compleet overzicht van de openingstentoonstelling 2014-2015 van het Noord-Veluws Museum.