Bezoek

Bezoek het Noord-Veluws Museum

Het museum is gevestigd aan de:
Winckelweg 17a
8071 DN Nunspeet

Te voet, met de fiets

Komt u te voet of met de fiets, dan kunt u het best de route via de Stationslaan volgen. De ingang van het museum vindt u via het zijpad dat langs de Vrije Academie loopt. U vindt daar ook een overdekte fietsenberging.

Openbaar vervoer

Nunspeet is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation en het busstation loopt u in 5-10 minuten naar het museum. Plan uw reis op www.9292ov.nl.

Parkeren

Tijdens de tentoonstelling van Marjolein Bastin zal ons museum veel bezoekers trekken. Het Noord-Veluws Museum heeft als middelgroot museum een bijpassende bezoek- en parkeercapaciteit. Daarom een aantal tips om uw bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen:

  1. Neemt u als het even kan de trein. De afstand van NS station Nunspeet naar het museum is ca. 600 meter en de route naar het museum wordt duidelijk aangegeven.
  2. Komt u met de auto, parkeer dan bij het Veluwe Transferium Nunspeet. Zie bijgaande plattegrond (klik op de plattegrond om deze te vergroten).
  3. Overige parkeerplaatsen in het centrum zijn te vinden op de website van de gemeente Nunspeet. In het centrum dient u in een ‘blauwe zone’ gebruik te maken van uw parkeerschijf. In een blauwe zone mag maximaal twee uur worden geparkeerd. De blauwe zone geldt van maandag t/m zaterdag.
  4. Gratis parkeren gehandicapten
    Beschikt u over een gehandicapten parkeerkaart (GPK), dan kunt u uw auto gratis parkeren in het centrum van Nunspeet. U moet uw GPK dan wel duidelijk zichtbaar achter de voorruit van uw auto leggen.

Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er zijn geen drempels en er is een lift om de 1e etage te bereiken.  Op de begane grond is een toilet voor gehandicapten. Het museum heeft een eigen parkeercapaciteit van 13 parkeerplaatsen, waarvan 2 parkeerplaatsen voor gehandicapten dicht bij de ingang van het museum (10 meter). Daarnaast zijn er nog 15 parkeerplaatsen speciaal voor het museum aan de overzijde van de Winckelweg (ca 200 meter). In het museum zijn een rolstoel en een rollator te leen.

Aangename temperatuur

In het museum is het goed toeven met een ideale temperatuur van 21 graden en een luchtvochtigheid van 50%. Deze condities zijn perfect voor de schilderijen en aangenaam voor de bezoekers.

 

Museum huisregels


Lees welke huisregels er voor het museum gelden.


Meer informatie

Openingstijden en prijzen


Het overzicht van openingstijden, prijzen en andere informatie.


Meer informatie