COLLECTIE

Het Noord-Veluws Museum is een nieuw museum met een collectie schilderijen en tekeningen van kunstenaars die tussen 1890 en 1950 werkzaam waren op de noordelijke Veluwe. De totstandkoming van het Noord-Veluws Museum is een particulier initiatief van Herman van Ree. Als inwoner van Nunspeet bracht hij een verzameling schilderijen van kunstenaars van de noordelijke Veluwe bijeen.

De collectie van het museum bestaat tot nu toe uit de collectie van Herman van Ree, aangevuld met enkele schenkingen en langdurige bruiklenen. De collectie bevat werken van kunstenaars als Jan van Vuuren, Herman van der Weele, Willy Martens, Arthur Briët, Edzard Koning, Irma van Eijsinga, Ben Viegers, Adriaan Keus, Jos Lussenburg, Hendrik Verburg, Jaap Hiddink, Piet Bruins, Cor Vrendenberg en Chris Ten Bruggen Kate.

De collectie is digitaal ontsloten op www.collectiegelderland.nl en www.collectienederland.nl

Collectie uitbreiden

Het is de bedoeling dat de collectie groeit door aankopen, schenkingen en bruiklenen. Voor de collectie richt het museum zich vooral op de periode 1880-1950, maar ook recentere werken van kunstenaars uit Nunspeet en omgeving worden verworven. Daarnaast wil het Noord-Veluws Museum graag informatie verzamelen over waar welke objecten binnen het verzamel- en presentatiebeleid zich bevinden.