Te voet, met de fiets

Komt u te voet of met de fiets, dan kunt u het best de route via de Stationslaan volgen. De ingang van het museum vindt u via het zijpad dat langs de Vrije Academie loopt. U vindt daar ook een overdekte fietsenberging.

Openbaar vervoer

Nunspeet is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation en het busstation loopt u in 5-10 minuten naar het museum. Plan uw reis op www.9292ov.nl.

Parkeren

Het Noord-Veluws Museum heeft als middelgroot museum een bijpassende eigen parkeercapaciteit van 13 parkeerplaatsen, waarvan 2 parkeerplaatsen voor gehandicapten dicht bij de ingang van het museum (10 meter). Daarnaast zijn er nog 15 parkeerplaatsen speciaal voor het museum aan de overzijde van de Winckelweg (ca. 200 meter).
Wij geven u enkele tips voor uw bezoek:

  1. Neemt u als het even kan de trein. De afstand van NS-station Nunspeet naar het museum is ca. 600 meter en de route naar het museum wordt duidelijk aangegeven.
  2. Overige parkeerplaatsen in het centrum zijn te vinden op de website van de gemeente Nunspeet. In het centrum dient u in een ‘blauwe zone’ gebruik te maken van uw parkeerschijf. In een blauwe zone mag maximaal twee uur worden geparkeerd. De blauwe zone geldt van maandag t/m zaterdag.
  3. Gratis parkeren gehandicapten
    Beschikt u over een gehandicapten parkeerkaart (GPK), dan kunt u uw auto gratis parkeren in het centrum van Nunspeet. U moet uw GPK wel duidelijk zichtbaar achter de voorruit van uw auto leggen.