Op 11 april worden vier schilderijen uit deze tentoonstelling naar het Stedelijk Museum Alkmaar gebracht. Daar is van 29 april t/m 3 september 2023 de tentoonstelling Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School te zien. Schilderijen zoals ‘Boerendans, de wals’ van Frans Huysmans mogen op die tentoonstelling niet ontbreken. Door de coronaperiode zijn de tentoonstellingen een paar keer verplaatst, waardoor de tentoonstellingen elkaar overlappen.

Dinsdag 11 april is de tentoonstelling Frans Huysmans en de Bergense School tot 14 uur wel voor een deel toegankelijk, terwijl de kunstwerken worden gewisseld.

Voor Huysmans’ topwerk uit 1914 ‘Boerendans, de wals’ is een prachtige kopie gemaakt. Daarnaast wordt er voor het eerst een spectaculair stilleven van Huysmans met een afmeting van 105 x 205 cm in de originele lijst tentoongesteld. Het stilleven is rond 1915 gemaakt, in dezelfde tijd als de Boerendans schilderijen (ook bekend als Danszaal in de Rustende Jager te Bergen).

N.B. De vaste collectie ‘Kunstenaarsdorp’ en de expositie ‘Bauhaus in Nunspeet’ met werk van Kitty van der Mijll Dekker en Hermann Fischer zijn gewoon te bezoeken.