Woensdag 16 november werden de heer en mevrouw Pieterson verwelkomd als 150.000ste bezoeker. Wethouder Mark van de Bunte van o.a. Cultuur & Recreatie heette de verraste bezoekers van harte welkom en overhandigde een fraaie bos bloemen en het boek ‘Frans Huysmans en Bergense school’. Dit als verwijzing naar de volgende tentoonstelling die vanaf 14 januari 2023 te zien is.

Het echtpaar Pieterson woont en werkt in Aalsmeer maar verblijft al voor de derde keer in Nunspeet. “We vinden Villa Vennendal een heerlijke sfeer hebben die bij ons past. In de zomer gingen we naar de Zandeplas, maar nu was het echt tijd voor dit museum. Deze schilderijen spreken ons zeer aan, voor ons geen moderne poespas!”

Het museum is blij met de groeiende publieke belangstelling na een rustige Coronaperiode. Met de tentoonstelling ‘Ben Viegers, springlevend’ is de stijgende lijn ingezet.

Mevrouw Pierson vult nog aan: “We hebben echt geluk, eigenlijk stonden we hier maandag voor een dichte deur. De werklui zeiden dat we gerust woensdag terug konden komen. Onze laatste dag hier, dat komt goed uit. Dan kunnen de bloemen thuis op de vaas.