Eerste lustrum Noord-Veluws Museum

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2019,

HET EERSTE LUSTRUM VAN HET NOORD-VELUWS MUSEUM NUNSPEET UITBUNDIG GEVIERD!

Ruim 150 gasten, vrijwilligers, vrienden en belangrijke relaties van het museum kwamen samen en waren getuige van speeches van o.a. burgemeester Breunis van de Weerd, Klaas Mollema, Cees Wittekoek en museumdirecteur Erik Stotijn.
Het eerste exemplaar van de gloednieuwe jubileumuitgave ‘Nunspeet schildersdorp’, uitgegeven bij WBooks Zwolle werd aan de burgemeester uitgereikt. Founder Herman van Ree ontving uit handen van Klaas Mollema de opnieuw uitgegeven gedichtenbundel ‘Eva’ van Chris ten Bruggen Kate en tenslotte onthulde Klaas Mollema het zeer gewaardeerde cadeau voor het museum van de Vrienden van het Noord-Veluws Museum, het bronzen beeld ‘Schaapherder met hond’ van beeldend kunstenaar Charles van Wijk (1875-1917).
Een zeer geslaagde avond, waarbij ook Marjolein Bastin aanwezig was en de aanwezige gasten ook nog op een muzikale verrassing werden getrakteerd.
Bekijk ook het verslag van RTV Nunspeet.

Gemeentebelang geeft gift aan Vrienden van het Noord-Veluws Museum

Vereniging Gemeentebelang heeft een gift van 300 euro gegeven aan de Stichting Vrienden van het Noord-Veluws Museum. De voorzitter van de Vrienden van het Museum kreeg de cheque overhandigd van Corrie Jansen, coördinatrice van de Nunspeetse Heideloop. De elfde Nunspeetse Heideloop, georganiseerd door de Vereniging Gemeentebelang, was weer een succesvol evenement. En traditioneel kiest Gemeentebelang een goed doel uit waar zij een gedeelte van de opbrengst aan schenken.

Maatschappelijke functie

Het goede doel moet actief zijn in de gemeente Nunspeet en een breed maatschappelijke functie hebben. Voor de 11e editie is dus gekozen voor de Stichting Vrienden van het Noord-Veluws Museum. De vrienden van het museum zetten zich in om financiële middelen te vergaren om de collectie van het Noord-Veluws museum uit te kunnen breiden. De gift van de Nunspeetse Heideloop werd dankbaar in ontvangst genomen en zal besteed worden voor de aankoop van een bronzen beeld van kunstenaar Charles van Wijk.

Aankoop bronzen beeld van herder Willem Mouw van de hand van Charles van Wijk

Komende november viert het Noord-Veluws Museum het eerste lustrum, het museum bestaat dan vijf jaar. In deze jaren is het museum door steeds meer mensen bezocht en steeds bekender geworden. De Stichting Vrienden van het Noord-Veluws Museum vinden het vijfjarig bestaan een mooi moment om een wens van het museum te doen uitkomen, namelijk bijdragen aan de aankoop van het bronzen beeld  van de herder Willem Mouw.

Ook een bijdrage leveren?

Voor een bijdrage aan het eerste lustrum en het bronzen beeld van Willem Mouw kunt u contact opnemen met de Stichting Vrienden van het Noord-Veluws Museum onder vermelding van 1e lustrum.

Gift Gemeentebelang Nunspeet

Voor meer informatie over de Nunspeetse Heideloop kunt u contact opnemen met Corrie Jansen: 06-81146376

Familie Briët op bezoek

De familie Briët is met bijna 100 personen voor een familiedag naar Nunspeet gekomen. In het Noord-Veluws Museum ontmoetten zij elkaar. Zij bezochten de tentoonstelling ‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe’. De familie Briët kreeg van de rondleiders alle ins en outs rond Arthur Briët en zijn schilderijen te horen. De bezoekers waren zeer enthousiast over het museum met het werk van hun voorvader.

Familie Arthur Briet op bezoek

Foto: Dick Baas

Museum als economische factor

Interview Herman van Ree