100.000 bezoeker Noord-Veluws Museum

De heer Bertus Janzen en mevrouw Anneke Vriesendorp uit Dordrecht hadden de eer om de 100.000e en 100.001ste bezoeker van het Noord Veluws Museum te mogen zijn. Samen met familie en vrienden waren ze afgelopen donderdag 18 april in het museum te gast.

Bezoeker nummer 100.000

“Sinds de opening van het Noord Veluws Museum vijf jaar geleden, mogen we vandaag de 100.000ste bezoeker verwelkomen,” begon Erik Stotijn, museumdirecteur in Nunspeet, zijn toespraak. Het museumteam wist vrij zeker dat op donderdag de 18e april dit heuglijke feit zou plaatsvinden. Vooraf aan de rondleiding voor het Nunspeetse gemeentebestuur (college en raadsleden) werd het stel in de watten gelegd. Een boek van Arthur Briët van het museum, een theaterbon van Veluvine, een voucher van Hotel Villa Vennendal, een lekker-pakket van Kaashandel van Domburg en een fraaie bos bloemen. Dit waren de cadeau’s die door het museum, bedrijven en de gemeente beschikbaar waren gesteld.

Niet de eerste keer

De heer Janzen en mevrouw Vriesendorp waren voor de 3e keer te gast in het Noord Veluws Museum. “Dat is de beste reclame die wij als Nunspeet kunnen hebben, “aldus burgemeester van de Weerd. Hij vervolgde: “Tevens wil ik het team van het museum, de medewerkers en de vele vrijwilligers, feliciteren met dit feit. Jullie bieden kwaliteit en dat is voor ons als gemeente belangrijk.” De heer Janzen deed ook nog een duit in het zakje: “Ik ben zelf al 30 jaar vrijwilliger in bij ons in de stad. En vrijwilligers zijn zo belangrijk. Zij zetten zich vaak in met hart en ziel.”

Museum als economische factor

Interview Herman van Ree

Sponsorovereenkomst met Rabobank Noord Veluwe

Op 23 oktober 2014 tekenden, onder het toeziend oog van het museumbestuur, Gerrit Wielink, directievoorzitter Rabobank Noord Veluwe en Erik Stotijn, directeur Noord-Veluws Museum gezamenlijk een sponsorcontract voor de periode van drie jaar. Vanaf de opening draagt de Rabobank Noord Veluwe het museum een warm hart toe met een stevige financiële injectie. Daarom draagt het auditorium van het museum dan ook de naam Rabozaal.

Voor een nieuwe sponsorperiode van drie jaar, 2017 t/m 2019, tekenden beide organisaties op vrijdag 15 september j.l. om 13.00 uur in het Noord-Veluws Museum wederom een sponsorovereenkomst. In totaal is er een bedrag mee gemoeid van € 30.000,00, inclusief een geoormerkte financiële bijdrage aan elke grote thematentoonstelling in het museum van € 2.500,00.

De Rabobank Noord Veluwe is blij met de aanwezigheid van zo’n belangwekkende culturele voorziening in Nunspeet. Vanzelfsprekend is het Noord-Veluws Museum uiterst content met een financiële instelling als de Rabobank Noord Veluwe, die oog heeft voor cultuur en cultureel ondernemerschap.

Archief nieuwsberichten

Bekijk het archief van nieuwsberichten