Museumconcert

Museumconcert Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal 8 maart 2019

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

Vrijdag 8 maart 2019 om 20.00 uur, geeft de bekende bandoneonist Carel Kraayenhof samen met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal een duo-concert in het Noord-Veluws Museum, Winckelweg 17A Nunspeet. De entreeprijs bedraagt € 25,- (inclusief pauzedrankje en garderobe); vrienden van het Noord-Veluws Museum krijgen € 5,00 korting.
Reserveren is mogelijk via: mailing@noord-veluws-museum.nl en telefonisch via de museumreceptie (0341)250560. Museumzaal open vanaf 19.30 uur.

 

Carel Kraayenhof is al ruim 30 jaar gefascineerd door de bandoneon. Hij is hét tangofenomeen van Nederland die internationale bekendheid verwierf met zijn optreden bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima. Het duo speelt bij dit museumconcert repertoire uit hun theaterprogramma Dwaze Tijd.

In onze westerse, stressvolle maatschappij hebben we nergens tijd voor. Alles moet snel, want morgen, is vandaag alweer verleden tijd. In Afrika daarentegen zegt men: ‘Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd’. Mañana, mañana is heilig voor de Zuid-Amerikanen: ‘Laten we vandaag leven, morgen is er nog genoeg tijd om te rusten en belasting te betalen.’

Carel Kraayenhof Juan Pablo Dobal - Dwaze TijdOok jonge kinderen en dieren zijn zich nauwelijks bewust van het tikken van de klok. Verleden en toekomst doen er voor hen niet toe: zij leven in het heden. En precies daar bewijst muziek haar waarde. Muziek maken is spelen met de tijd. Leef in het moment!

Laat je door de muziek van Kraayenhof en Dobal ontspannen meevoeren door ruimte en tijd. Ervaar de vrijheid van een vogel die zorgeloos door de lucht vliegt, soms hoog boven de bergen, dan weer laag scherend door de valleien, over de uitgestrekte pampas tot de verre oceaan.

Er zijn weinig muzikanten in Europa die de Argentijnse folklore en tango zo ritmisch, swingend en ontroerend tot leven kunnen brengen. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En mét humor; het handelsmerk van de mannen.

Dit bijzondere concert is mede mogelijk gemaakt dankzij de Adriana Hoogenboom Stichting. A Hoogeboom Stichting