Dagje uit in Nunspeet

Boek hier uw Dagje Nunspeet

Nunspeet is een prachtige plaats op de Veluwe, het ligt aan de rand van het Veluwemeer en het Veluwemassief. Naast de overweldigende natuur is Nunspeet als plaats ook de moeite van een bezoek waard! Wilt u Nunspeet en haar bijzondere attracties ervaren? Speciaal voor u is er ‘Dagje uit in Nunspeet’! Een ticket waarmee u de 3 hoofdattracties van Nunspeet kunt bezoeken! Uiteraard voor een speciaal gereduceerd tarief!

 

Dagje-Uit-Nunspeet

 

 

Kijktuinen Nunspeet

KijktuinenKijktuinen Nunspeet is een lust voor het oog van iedere bezoeker. Er zijn sfeervolle thematische tuinen te bewonderen in diverse stijlen met verschillende uitgangspunten. Zo kan er genoten worden van een mediterranen patiotuin, in de zomer vol geur en kleur. Daarnaast zijn er voor- en nazomerborders, een rozentuin en een bostuin op veen welke in april en mei volop bloeit en waar vele bijzondere en zeldzame bosplanten te vinden zijn. Naast de fraaie tuinen zijn er diverse attracties voor jong en oud, zo is er een avontuurlijk blotevoeten pad en een maisdoolhof. www.kijktuinen.nl

 

Noord-Veluws Museum
Nunspeet Kunstenaarsdorp heeft een eigen kunstmuseum, het Noord-Veluws Museum. Het museum biedt een podium aan de tot nu toe onderbelichte kunstenaars, die vanaf 1885 op de noordelijke Veluwe kwamen wonen en werken. In Nederland trokken kunstenaars uit Den Haag en Amsterdam er op uit. Zij zochten nieuwe inspiratie op nog ongerepte plekken in en om Nunspeet en Elspeet. Daar vormde zich eind 19de eeuw een kunstenaarskolonie. Uiteindelijk hebben meer dan honderd beeldende kunstenaars tussen 1880 en 1950 in deze regio gewerkt.

 

 

Bezoekerscentrum Nunspeet

Direct aan het Veluwetransferium in Nunspeet ligt het prachtige Bezoekerscentrum Nunspeet. In dit bezoekerscentrum is een uitgebreide expositie over het ontstaan van de Veluwe, het landschap en de natuur. Speciaal voor kinderen is er een kabouterhut en een kabouterroute. Binnen is een bioscoopzaal, hier worden diverse films over de Veluwse natuur getoond. Buiten starten diverse fraaie wandelroutes. Voor mensen in een rolstoel of gezinnen met kinderwagens is er een speciale verharde route van bijna 2 kilometer, dwars door het bos. Ook zijn er themapaden zijn het hulpboswachterspad en het magische bospad. www.bezoekerscentrumnunspeet.nl

 

Toeristische treintje
Begin mei tot eind september op dinsdag, donderdag en zaterdag rijdt een elektrische trein door Nunspeet. Deze brengt u naar de genoemde attracties. Het startpunt is het transferium. Vanaf 10.00 uur kun je daar zonder te betalen instappen. Om 15.00 uur start de laatste volledige ronde.