Museumwinkel

In de museumwinkel zijn mooie kunstboeken te koop, ansichtkaarten en posters. De ansichtkaarten zijn veelal afbeeldingen van de in het museum tentoongestelde schilderijen.

 Museumwinkel Noord-Veluws Museum Museumwinkel Noord-Veluws Museum

 

 

 


Vrouwen Uit de kunst!


Vrouwen uit de kunst!Vrouwen Uit de kunst‘Vrouwen Uit de kunst!’ is het thema van een nieuwe en verrassende tentoonstelling. De bekende kunstenares Marte Röling heeft op 1 september onder grote belangstelling de officiële opening verricht. Op de expositie is werk te zien van 16 kunstenaressen die actief waren op de noordelijke Veluwe in de periode van 1880-1950.

Speciale gasten tijdens de opening waren Guusje Sundermeijer (94) en Gaby Bovelander (86), de enige twee nog levende kunstenaressen van wie het werk te zien is op de tentoonstelling. Gaby Bovelander is tegenwoordig actief met digitale kunst. Inderdaad, vrouwen uit de kunst!

Onder leiding van conservator Margot Jongedijk is een mooi tentoonstellingsboek bij uitgeverij VanSpeijk/Rekafa verschenen, dat in de museumwinkel te koop is voor € 12,50. Het eerste exemplaar werd op 1 september j.l. tijdens de opening van de tentoonstelling door museumdirecteur Erik Stotijn aan Marte Röling uitgereikt.

 Brochure Jos Lussenburg


Jos Lussenburg
Bij de tentoonstelling Jos Lussenburg – markant palet heeft het Noord-Veluws Museum de gelijknamige tentoonstellingsbrochure uitgebracht.
Het boekje is rijk geïllustreerd met schilderijen van Jos Lussenburg.
Prijs € 4,50.Jos Lussenburg, Golven van verbeelding


Jos Lussenburg, Op golven van verbeeldingHet boek van Wim van der Beek, ‘Jos Lussenburg, Golven van verbeelding’, is in onze museumwinkel te koop voor een speciale actieprijs van € 14,50.

Op 28 juli 1975 overleed Jos Lussenburg op 85-jarige leeftijd. Ruim veertig jaar later zijn de herinneringen aan de flamboyante kunstenaar nog steeds springlevend. Verwonderlijk is dat niet, want hij was een mensenmens. Hij schilderde en dirigeerde zijn medemens met een bijzondere combinatie van naastenliefde, mededogen en artistieke hartstocht. Veel bewoners van de Veluwe herinneren zich nog de bevlogen dirigent. Zowel op de Veluwe als in de voormalige Zuiderzeesteden is het werk van de kunstenaar nog steeds mateloos populair en worden herinneringen aan de even charismatische als aimabele persoonlijkheid gekoesterd.

In het boek Jos Lussenburg – Op golven van verbeelding ligt de nadruk op werk uit particuliere collecties. Niet alleen de schilderijen met stoere botters van de veelgeprezen Zuiderzeeschilder komen aan bod, maar ook stillevens, naakten, portretten, stadsgezichten, landschappen en interieurs zijn in het boek opgenomen. Wim van der Beek beschrijft het bewogen leven en werk van de musicus en kunstschilder die de kwaliteiten bezat van een inspirator en aanjager.Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionist;


Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionistBij de tentoonstelling Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionist, heeft het Noord-Veluws Museum een tentoonstellingsbrochure uitgebracht.
Het boekje is rijk geïllustreerd met schilderijen van Jaap Hiddink.
Prijs € 4,50.

Jaap Hiddink, een veelzijdig impressionistTentoonstelling Jan van Vuuren


Jan van VuurenTer gelegenheid van de tentoonstelling over Jan van Vuuren is in juni 2016 de tentoonstellingsbrochure Jan van Vuuren en de Veluwe uitgebracht in een eigen uitgave van het Noord-Veluws Museum.

Het boekje is rijk geïllustreerd met Veluwse schilderijen van Jan van Vuuren en is geschreven door Williëtte Wolters-Groeneveld. De brochure geeft kort de inhoud van de tentoonstelling weer en is een handzame en prettige herinnering.
Prijs € 4,50.

 

 Jan van Vuuren in perspectief


Jan van Vuuren in perspectief  De tentoonstelling van het werk van Jan van Vuuren wordt vergezeld van een nieuwe monografie over Van Vuuren getiteld ‘Jan van Vuuren in perspectief’. In deze uitgave zijn de afbeeldingen te vinden van de op de expositie getoonde werken, naast een beschrijving van zijn leven en werk. Auteur: Williëtte Wolters-Groeneveld. Uitgeverij Van Spijk-Rekafa. Door financiële steun van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet, het Rabofonds Noord Veluwe en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland is deze publicatie mede mogelijk gemaakt.Prijs: € 29.50.Postzegels Noord-Veluws Museum


Postzegels Noord-Veluws MuseumNieuw in het assortiment van de museumwinkel:

Eigen postzegels met de afbeelding van Jan van Vuuren’s Zoomhuisje er op afgedrukt.

Per velletje van 10 zegels te koop voor € 9.95.Stil, Leven en werk Chris ten Bruggen Kate


Chris ten Bruggen KateHet boek STIL, Leven en werk van Chris ten Bruggen Kate (1920-2003) is in 2013 verschenen naar aanleiding van de tentoonstelling in het Museum Elburg en het Voerman Museum Hattem.
Naast een selectie uit zijn omvangrijke oeuvre bevat dit boek een biografische schets, een kunsthistorische beschouwing en opgetekende ervaringen van collega’s en vrienden.
Het rijk geïllustreerde boek met teksten van Aart Vierhout, Margaretha Coornstra en Linda Trip is voor € 24,95 te koop in de museumwinkel.

 

 Ben Viegers, Van Den Haag naar Nunspeet


Kleine Viegers
Ter gelegenheid van de verlenging van de openingstentoonstelling over Ben Viegers is in april 2015 het boekje over Ben Viegers ‘Van Den Haag naar Nunspeet’ uitgebracht in een eigen uitgave van het Noord-Veluws Museum. Het mooi geïllustreerde boekje, geschreven en samengesteld door Williëtte Wolters-Groeneveld en conservator Margot Jongedijk, verhaalt in kort bestek de inhoud van de tentoonstelling en is een handzame en prettige herinnering.
Prijs € 4,50.

 Door de ogen van Ben Viegers


Door de ogen van Ben Viegers

Het boek ‘Door de ogen van Ben Viegers’ wordt u nog steeds van harte aanbevolen. Het is geschreven door Williëtte Wolters-Groeneveld uit Hulshorst en mede samengesteld door Klaas Mollema uit Ermelo. Alle in 2015 tentoongestelde werken van Ben Viegers zijn in dit boek opgenomen.
Voor € 29,50 is het boek in de museumwinkel te koop. Met dit fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde boek heeft u een compleet overzicht van de openingstentoonstelling 2014-2015 van het Noord-Veluws Museum.