Zomerexpositie De Nunspeetse School

Wil Knol Pompoen stillevenOp 1 juli zal wethouder Gert van den Berg om 11.00 uur de eerste Zomerexpositie van de nieuwe stichting ‘De Nunspeetse School’ openen. 24 kunstenaars doen mee met deze grote expositie in het mooie oude schoolgebouw van de Vrije Academie Nunspeet. Kunstenaars als Ingrid Slaa, Kees Spapens, Joop Erbé, etc. laten heel divers werk zien wat zeer de moeite waard is om te komen bekijken.

De expositie is toegankelijk via het Noord-Veluws Museum. Bij bezoek aan het Noord-Veluws Museum tegen geldend tarief of museumkaart kunt U via de tussendeur doorlopen naar de academie om deze unieke expositie te bezoeken!

De openingstijden zijn gelijk aan die van het museum. De expositie is er tot en met 23 augustus.

Dagje uit in Nunspeet

Nunspeet is een prachtige plaats op de Veluwe, het ligt aan de rand van het Veluwemeer en het Veluwemassief. Naast de overweldigende natuur is Nunspeet als plaats ook de moeite van een bezoek waard! Wilt u Nunspeet en haar bijzondere attracties ervaren? Speciaal voor u is er ‘Dagje uit in Nunspeet’! Een ticket waarmee u de 3 hoofdattracties van Nunspeet kunt bezoeken! Uiteraard voor een speciaal gereduceerd tarief!

Lees meer over dit aanbod!

Punter ‘Veluvia’ uit Harderwijk

Collage Alex Speelman

Klik op de foto voor een vergroting

“Gedurende de tentoonstelling ‘Jos Lussenburg – markant palet – ligt er in de tuin van Henk en Gerjo Luijk aan de Stationslaan 30 in Nunspeet een uit Harderwijk afkomstige punter (ook wel ‘thuiskomertje’ genoemd) met de naam Veluvia, naar het gelijknamige horecabedrijf aldaar. Gezien de grote passie van Jos Lussenburg voor de Zuiderzee, heeft de boot binnen de tentoonstelling een speciale plek gekregen en kan door de vele passanten van de Stationslaan bekeken worden. Met dank aan Veluvia Harderwijk, Textline Harderwijk, Alex Speelman, Arie van der Meijden, Jac. Spijker, Henk en Gerjo Luijk.

Fietsen in het spoor van Ben Viegers

In het spoor van Ben ViegersNa een bezoek aan de expositie met de werken van Ben Viegers kunt u de kennismaking met Viegers op een aantrekkelijke manier verdiepen. Op de fiets door Nunspeet langs 6 locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn leven en werk. De route start bij het Noord-Veluws Museum. Halverwege de route kunt u bij Molen de Duif (op zondag gesloten) genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Na bijna 8 km heeft u een rondje gemaakt door het Nunspeetse leven en werk van Viegers.

Een folder met de route en bijbehorende informatie schaft u voor € 1,50 aan bij de receptie van het museum.

Uit de kunst fietsroute

Fietsroute UIT DE KUNST!De ‘Uit de kunst fietsroute’ kunt u gratis afhalen bij het Noord-Veluws Museum en de VVV/Uit de kunst kantoren. Met deze fietsroute kan iedereen de omgeving van Nunspeet op een bijzondere manier beleven. Ontdek het verhaal van de kunstenaarskolonie achter de locaties die je onderweg tegenkomt. De fietstocht voert langs de woningen en ateliers van de kunstenaars en langs plekken die geliefd waren om te schilderen.

Fietsroute UIT DE KUNST! Fietsroute UIT DE KUNST!Langs de route staan tien informatieve panelen die belangrijke plaatsen voor de kunstenaars van vroeger markeren. De fietsroute leidt u door Nunspeet, Hulshorst, Elspeet en Vierhouten langs plaatsen waar de kunstenaars verbleven, elkaar ontmoetten en waar zij inspiratie opdeden voor hun schilderijen. De route is ca. 45 kilometer lang en voert de eerste 10 kilometer door Nunspeet. De ‘Uit de kunst fietsroute’ is een bijzondere samenwerking tussen het Noord-Veluws Museum en Stichting Nunspeet Uit de kunst.

Kijkroute voor kinderen vanaf 10 jaar!

Voor kinderen in het museum ligt een leuke kijkroute klaar om de presentatie ‘Kunstenaarsdorp’ te ontdekken. De kijkroute is gratis te verkrijgen bij de receptie van het museum.

Archief nieuwsberichten

Bekijk het archief van nieuwsberichten